Obavezan SSL sertifikat za google pretragu, nemojte da dozvolite da izgubite google poziciju na pretrazi.

Poštovani,

Svi sajtovi bez SSL sertifikata biće označeni kao nesigurni u Google Chrome pretraživaču od jula

Sve više web sajtova nudi pristup preko HTTPS šifrovane veze, pa je Google rešio da od jula označava sve sajtove, koji ne koriste plaćeni HTPPS šifrovanu vezu, kao nesigurne.

Šta će to značiti? Svaki sajt koji bude i dalje koristio HTTP protokol bez SSL sertifikata biće označen posebno u boksu sa URL adresom oznakom “Not secure”

Sa najnovijom verzijom Chrome pretraživača (Chrome 68), koji će biti pušten u julu, neće biti više moguće da se “provuče“ neki sajt koji nema HTTPS protokol.

Neverovatno, ali istinito, ima brojnih svetski popularnih sajtova koji nemaju SSL sertifikate. Evo jedne od lista popularnih sajtova koji još nisu prešli na bezbedni protokol.

SSL sertifikat daje kredibilitet vašoj veb stranici

Dodavanjem SSL sertifikata podižete nivo poverenja korisnika te pozitivno utičete na kredibilitet vaše web stranice. Kada je sertifikat uspešno instaliran na server, protokol HTTP izmeniće se u HTTPS (gde S stoji za „siguran“) a pretraživač će pokazati uočljivu ikonu lokota.

Prema podacima Google, 81% websajtova ima SSL sertifikate.

Preporučujemo svim našim klijentima da zakupe premium SSL sertifikat na godišnjem nivou, kako bi izbegli blokiranje vašeg sajta od strane googla od Jula.

Svi klijenti koji koriste naš besplatan (shared) SSL sertifikat koji se nudi samo uz neke Premium hosting pakete, koji su namenjeni poslovnim korisnicima, shared SSL (deljeni) hosting koji je sertifikovan na jednom serveru i jednoj IP adresi od strane cPanela, ali ga koriste shared (deljeno) svi korisnici na tom serveru (besplatno) u zavisnosti od hosting paketa koji koristite , takav SSL sertifikat nije garantovan da ga Gogole neće okarakterisati kao Nepoželjan ssl sertifikat, i staviti vaš sajt u kategoriju nesigurnih za posetioce, jer nije povezan sa jednim hosting nalogo (samo vašim domenom) kroz jednu statičku IP adresu, već ga koristi više hosting naloga kroz jednu deljenu ip adresu. Iz istog razloga svim klijentima preporučujemo kupovinu SSL sertifikata koji je dodeljuje samo za Vaš domen uz statičku ip adresu koja je vezana samo za Vaš web sajt (domen) i nije deljena.

S poštovanjem
UniHosting.rs
uniwebhosting.com

About the Author